- Yarım kg kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
- Kıymayı yoğurma kabına alınır. İçine rendelenmiş soğan ve sarımsak eklenir.
- Bayat ekmek, tuz ve baharatlar da ilave edilip iyice yoğurulur.
- Köftelere avuç içi büyüklüğünde yuvarlak şekil verilir.
- Her bir güveç kabına 4 tane köfte yerleştirilir.
- Köftelerin üzerine domates rendesi döküldükten sonra doğranmış yeşil biber ilave edilerek 200 derece fırında 25 dk pişirilir.
- Daha sonra üzerine kaşar peyniri serpilip 5 dk daha fırında bekletilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder