MALZEMELER:
- Yarım kilo dana kuşbaşı
- 2 adet patates
- 8-10 adet arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Etler iyice yıkandıktan sonra bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
- Başka bir tencerede sıvıyağda soğanlar sotelenir.
- Salça eklenerek bir kaç dakika kavurulur.
- Patatesler küp küp doğranarak ilave edilir ve 5 dk daha sotelemeye devam edilir.
- Et, sarımsak, tuz ve baharatlar da ilave edildikten sonra malzemelerin üstünü 2 parmak geçecek şekilde sıcak su konulur.
- Kısık ateşte 20 dk kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder