1 Ocak 2014 Çarşamba

Tas Kebabı


MALZEMELER:

  • Yarım kilo dana kuşbaşı
  • 2 adet patates
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

  • Etler iyice yıkandıktan sonra bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
  • Başka bir tencerede sıvıyağda soğanlar sotelenir.
  • Salça eklenerek bir kaç dakika kavurulur.
  • Patatesler küp küp doğranarak ilave edilir ve 5 dk  daha  sotelemeye devam edilir.
  • Et, sarımsak, tuz ve baharatlar  da ilave edildikten sonra malzemelerin üstünü 2 parmak geçecek şekilde sıcak su konulur.
  • Kısık ateşte 20 dk kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder