- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Sucuk, sosis, zeytin, yeşil biber, ketçap
YAPILIŞI:
- Maya ve şeker ılık sütte eritilir.
- Yoğurma kabına un, yumurta (bir tanesinin sarısı ayırılacak), sıvıyağ, tuz konulur.Üzerine süt ilave edilerek yoğurulur.
- Yumuşak bir hamur elde edilerek, yarım saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak şekiller verilir.
- Üzerlerine ketçap sürüldükten sonra, sucuk, sosis, zeytin ve biberle süslenir.
- Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürülür.
- 200 derece fırında 20-25 dk pişirilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder