MALZEMELER:
- 1 kg kılçığı çıkarılmış hamsi
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Mısır unu
YAPILIŞI:
- Soğanlar küp küp doğranıp, sıvıyağda kavurulur.
- Havuç rendelenip, kavrulan soğanlara eklenir.
- Pirinç iyice yıkanıp süzüldükten sonra, soğanlarla birlikte yaklaşık 10 dk. kavrulmaya devam edilir.
- Tuz ve baharatlar ilave edilip pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
- Kısık ateşte 10 dk. piştikten sonra doğranmış maydanozlar eklenip dinlenmeye bırakılır.
- Orta boy teflon bir tavaya sıvıyağ sürülür.
- Hamsilerin dış yüzeyi mısır unu ile unlanıp, tavanın ortasından başlanarak, unlu kısmı tava yüzeyine gelecek şekilde dizilir.
- Tavanın her yeri hamsi ile kaplandıktan sonra, hazırlana iç pilav tavaya konulur.
- Pilavın her yerini örtecek şekilde hamsi dizilmeye devam edilir.
- Dizme işlemi bitince tavanın her iki yönü kısık ateşte kızartılır.Afiyet olsun...
Görünüşü çok hoş.Eminim tadıda hoştur.Yapılışının ayrıntılı fotolarını yayınlarsan sevinirim.
YanıtlaSilBidaha yaptığımda ayrıntılı çekerim canım.Elimde bu kadar resim var şimdilik.Ama tadı gerçekten güzel, denemeni tavsiye ederim...
YanıtlaSil