11 Ocak 2014 Cumartesi

Hamsi Pilavı


MALZEMELER:

  • 1 kg kılçığı çıkarılmış hamsi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Mısır unu

YAPILIŞI:

  • Soğanlar küp küp doğranıp, sıvıyağda  kavurulur.
  • Havuç rendelenip, kavrulan soğanlara eklenir.
  • Pirinç iyice yıkanıp süzüldükten sonra, soğanlarla birlikte yaklaşık 10 dk. kavrulmaya devam edilir.
  • Tuz ve baharatlar ilave edilip pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
  • Kısık ateşte 10 dk. piştikten sonra doğranmış maydanozlar eklenip dinlenmeye bırakılır.
  • Orta boy teflon bir tavaya sıvıyağ sürülür.
  • Hamsilerin dış yüzeyi mısır unu ile unlanıp, tavanın ortasından başlanarak, unlu kısmı tava yüzeyine gelecek şekilde dizilir.
  • Tavanın her yeri hamsi ile kaplandıktan sonra, hazırlana iç pilav tavaya konulur.
  • Pilavın her yerini örtecek şekilde hamsi dizilmeye devam edilir.
  • Dizme işlemi bitince tavanın her iki yönü kısık ateşte kızartılır.Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Görünüşü çok hoş.Eminim tadıda hoştur.Yapılışının ayrıntılı fotolarını yayınlarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Bidaha yaptığımda ayrıntılı çekerim canım.Elimde bu kadar resim var şimdilik.Ama tadı gerçekten güzel, denemeni tavsiye ederim...

    YanıtlaSil