31 Aralık 2013 Salı

Piyaz

 
MALZEMELER:

  • 1 bardak kuru fasulye
  • 1 adet soğan
  • Tuz, pulbiber
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam maydanoz

YAPILIŞI:

  • Fasulyeler ılık suyla 1 gün öncesinde ıslatılır. Daha sonra yumuşayıncaya kadar haşlanıp, süzülür.
  • Soğuyan fasulyelerin üzerine soğanlar piyazlık doğranarak ilave edilir. 
  • Maydanozlar ince ince kıyılıp, eklenir.
  • Daha sonra diğer malzemeler konulur ve karıştırılır.
  • Yarım saat dinlendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder