MALZEMELER:
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 2 adet yumurta
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 fincan yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Çörek otu
- 1 kase ezilmiş beyaz peynir
YAPILIŞI:
- Yoğurma kabına margarin, 2 yumurta (birinin sarısı ayırılacak), sıvıyağ, yoğurt, sirke, tuz, kabartma tozu ve un konulup yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp, bezeler yuvarlak biçimde açılır.
- İçine beyaz peynir konularak, hamurun uçlarından birleştirilerek kapatılır.
- Hazırlanan poğaçalar fırın tepsisine yerleştirilip üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra çörek otu serpilir.
- 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder