11 Ocak 2014 Cumartesi

Ev Poğaçası


MALZEMELER:

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 fincan yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Çörek otu
  • 1 kase ezilmiş beyaz peynir 

 YAPILIŞI: 

  • Yoğurma kabına margarin, 2 yumurta (birinin sarısı ayırılacak), sıvıyağ, yoğurt, sirke, tuz, kabartma tozu ve un konulup yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp, bezeler yuvarlak biçimde açılır.
  • İçine beyaz peynir konularak, hamurun uçlarından birleştirilerek kapatılır.
  • Hazırlanan poğaçalar fırın tepsisine yerleştirilip üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra çörek otu serpilir.
  • 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder