1 Ocak 2014 Çarşamba

Peynirli Gözleme

MALZEMELER:

  • 1 bardak süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 kaşık tuz
  • Tereyağ
  • Beyaz peynir
  • Un

YAPILIŞI:
  • Süt ılıtılıp içinde şeker ve maya eritilir.
  • Su, un ve tuz eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
  • 1 saat kadar mayalandıktan sonra hamur ikiye bölünüp yuvarlak şekilde açılır.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı ve beyaz peynir serildikten sonra rulo şeklinde sarılır.
  • Rulolar 5 parçaya bölünüp her bir parçaya beze şekli verilerek tabak büyüklüğünde açılır.
  • Teflon tava iyice kızdırıldıktan sonra gözlemeler alt üst kızartılır.İki tarafı da kızarınca tereyağ sürülür.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder