- 1 bardak süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 bardak su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 kaşık tuz
- Tereyağ
- Beyaz peynir
- Un
YAPILIŞI:
- Süt ılıtılıp içinde şeker ve maya eritilir.
- Su, un ve tuz eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
- 1 saat kadar mayalandıktan sonra hamur ikiye bölünüp yuvarlak şekilde açılır.
- Üzerine eritilmiş tereyağı ve beyaz peynir serildikten sonra rulo şeklinde sarılır.
- Rulolar 5 parçaya bölünüp her bir parçaya beze şekli verilerek tabak büyüklüğünde açılır.
- Teflon tava iyice kızdırıldıktan sonra gözlemeler alt üst kızartılır.İki tarafı da kızarınca tereyağ sürülür.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder