1 Ocak 2014 Çarşamba

Pizza

 
 
 
MALZEMELER:  

Hamuru için:

  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Üst malzemesi:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sucuk, salam sosis
  • Siyah ve yeşil zeytin
  • Domates, yeşil biber
  • Ketçap

YAPILIŞI:

  • Bir bardak ılık sütün içinde şeker ve yaş maya eritilir.
  • Un yoğurma kabına alınır.Ortası açılarak yumurta, sıvıyağ, tuz ve süt ilave edilir.
  • Yumuşak bir hamur elde edildikten sonra, 15-20 dk mayalanması sağlanır.
  • Daha sonra hamur oklava ile daire şeklinde açılırp, pişirilecek kabın içine yerleştirilir.
  • Hamurun üzerine bir miktar ketçap sürülür.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar konulur.
  •  Daha sonra diğer malzemeler doğranıp peynirin üzerine yerleştirilir.
  • En son bir tutam daha kaşar peyniri serpilip pizza fırına verilir.
  • 200 derece fırında 20-25 dk pişirilir. Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder