Hamuru için:
- 3,5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı şeker
- 20 gr yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üst malzemesi:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Sucuk, salam sosis
- Siyah ve yeşil zeytin
- Domates, yeşil biber
- Ketçap
YAPILIŞI:
- Bir bardak ılık sütün içinde şeker ve yaş maya eritilir.
- Un yoğurma kabına alınır.Ortası açılarak yumurta, sıvıyağ, tuz ve süt ilave edilir.
- Yumuşak bir hamur elde edildikten sonra, 15-20 dk mayalanması sağlanır.
- Daha sonra hamur oklava ile daire şeklinde açılırp, pişirilecek kabın içine yerleştirilir.
- Hamurun üzerine bir miktar ketçap sürülür.
- Üzerine rendelenmiş kaşar konulur.
- Daha sonra diğer malzemeler doğranıp peynirin üzerine yerleştirilir.
- En son bir tutam daha kaşar peyniri serpilip pizza fırına verilir.
- 200 derece fırında 20-25 dk pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder