11 Ocak 2014 Cumartesi

Karışık Lahana Sarması



 
 
MALZEMELER:

  • Kara ve beyaz lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber, nane
YAPILIŞI:

  • Bir tencereye yarım bardak sıvıyağ koyulur.Soğanlar küp küp doğranıp, sıvıyağda sotelenir.
  • Pirinçler iyice yıkanıp süzüldükten sonra, soğanlara ilave edilip 5 dk. kavrulur.
  • Tuz ve baharatlar ilave edilip, pirinçlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su koyulur.
  • Doğranmış maydanozlar da eklenip 5-10 dk. kısık ateşte demlendirilir.
  • Derin bir tencerede su kaynatılır.
  • Kaynayan suyun içine kara ve beyaz lahanalar batırılıp 1-2 dk haşlanır.
  • Haşlanan lahanalar düz bir zeminde içlerine hazırlanan harçtan konularak sarılır.
  • Bir tencereye dizilip üzerine yarısını geçecek kadar su ve yarım bardak sıvıyağ konulup, kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder