Karışık Lahana Sarması
MALZEMELER:
- Kara ve beyaz lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber, nane
YAPILIŞI:
- Bir tencereye yarım bardak sıvıyağ koyulur.Soğanlar küp küp doğranıp, sıvıyağda sotelenir.
- Pirinçler iyice yıkanıp süzüldükten sonra, soğanlara ilave edilip 5 dk. kavrulur.
- Tuz ve baharatlar ilave edilip, pirinçlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su koyulur.
- Doğranmış maydanozlar da eklenip 5-10 dk. kısık ateşte demlendirilir.
- Derin bir tencerede su kaynatılır.
- Kaynayan suyun içine kara ve beyaz lahanalar batırılıp 1-2 dk haşlanır.
- Haşlanan lahanalar düz bir zeminde içlerine hazırlanan harçtan konularak sarılır.
- Bir tencereye dizilip üzerine yarısını geçecek kadar su ve yarım bardak sıvıyağ konulup, kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder