Sulu Köfte
MALZEMELER:
- Yarım kg kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 avuç pirinç
- 1 kaşık salça
- Yarım bardak sıvıyağ
- 3 adet patates
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
- Soğan ve sarımsak rendelenip, kıymayla özleşene kadar yoğurulur.
- Üzerine pirinç, tuz ve baharatlar eklenip yoğurduktan sonra istenen büyüklükte yuvarlanır.
- Yuvarlanan köfteler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyulup, 200 derece fırında 15 dk. pişirilir.
- Bir tencerede yağ, salça ve küp küp doğranmış patatesler 5 dk. sotelenir.
- Suyunu koyup tuzunu da ayarladıktan sonra,15 dk. kadar kısık ateşte pişirilip, köfteler ilave edilir.
- 10 dk. daha pişirdikten sonra doğranmış maydanozları ilave edilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder