26 Ocak 2014 Pazar

Sulu Köfte

MALZEMELER: 

  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 avuç pirinç
  • 1 kaşık salça
  • Yarım bardak sıvıyağ
  • 3 adet patates
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI:

  • Soğan ve sarımsak rendelenip, kıymayla özleşene kadar yoğurulur.
  • Üzerine pirinç, tuz ve baharatlar eklenip yoğurduktan sonra istenen büyüklükte yuvarlanır.
  • Yuvarlanan köfteler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyulup, 200 derece fırında 15 dk. pişirilir.
  • Bir tencerede yağ, salça ve küp küp doğranmış patatesler  5 dk. sotelenir.
  • Suyunu koyup tuzunu da ayarladıktan sonra,15 dk. kadar kısık ateşte pişirilip, köfteler ilave edilir.
  • 10 dk. daha pişirdikten sonra doğranmış maydanozları ilave edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder