11 Ocak 2014 Cumartesi

Yayla Çorbası


MALZEMELER: 

. Yarım su bardağı pirinç
. 5 su bardağı su
. 1 su bardağı yoğurt
. 2 yemek kaşığı un
. 1 yumurta sarısı
. 1 yemek kaşığı tereyağ
. Yarım çay bardağı sıvıyağ
. Tuz, pulbiber, nane

YAPILIŞI:

. Pirinçler iyice yıkanır ve 5 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
. Bir kabın içinde yoğurt, un ve yumurta sarısı iyice çırpılır.
. Kaynayan pirincin içine yavaş yavaş karıştırılarak ilave edildikten sonra tuzu eklenir.
. Tereyağ, sıvıyağ ve nane yakılıp, çorbanın üzerine döküldükten sonra pul biber eklenip servis edilir. Afiyet  olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder