25 Ocak 2014 Cumartesi

Patatesli Börek

MALZEMELER:

  • 1 kg yufka
  • 1,5 bardak sıvıyağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 2 yumurta
  • 5 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber, çörek otu
YAPILIŞI:

  • Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra çatalla ezilir.
  • Soğanlar küp küp doğranıp yarım bardak sıvıyağda kavrulduktan sonra salça eklenir.
  • Patates, tuz ve baharatlar da ilave edilip 5 dk kadar karıştırılarak pişirildikten sonra, üzerine doğranmış maydanoz konulur.
  • Bir kabın içinde sıvıyağ, yoğurt ve yumurta çırpılır.
  • Yufkalardan bir tanesi düz bir zemin üstüne serilildikten sonra, yarısına hazırlanan karışım sürülür.
  • Diğer yarısı üzerine kapatılıp yarım daire şekli verilir ve tekrar karışımdan sürülür.
  • Hazırladığımız patates harcı yarım yufkanın uzun kısmına boydan boya konulur.
  • Kenarları kıvrılıp rulo şekli verilip, üzerine karışımdan sürüldükten sonra çörek otu serpilir.
  • Bıçakla velev velev kesilip tepsiye yerleştirilir.
  • 200  derrece fırında 25 dk. pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder