Patatesli Börek
MALZEMELER:
- 1 kg yufka
- 1,5 bardak sıvıyağ
- 1 bardak yoğurt
- 2 yumurta
- 5 adet patates
- 2 adet soğan
- 1 kaşık salça
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber, çörek otu
YAPILIŞI:
- Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra çatalla ezilir.
- Soğanlar küp küp doğranıp yarım bardak sıvıyağda kavrulduktan sonra salça eklenir.
- Patates, tuz ve baharatlar da ilave edilip 5 dk kadar karıştırılarak pişirildikten sonra, üzerine doğranmış maydanoz konulur.
- Bir kabın içinde sıvıyağ, yoğurt ve yumurta çırpılır.
- Yufkalardan bir tanesi düz bir zemin üstüne serilildikten sonra, yarısına hazırlanan karışım sürülür.
- Diğer yarısı üzerine kapatılıp yarım daire şekli verilir ve tekrar karışımdan sürülür.
- Hazırladığımız patates harcı yarım yufkanın uzun kısmına boydan boya konulur.
- Kenarları kıvrılıp rulo şekli verilip, üzerine karışımdan sürüldükten sonra çörek otu serpilir.
- Bıçakla velev velev kesilip tepsiye yerleştirilir.
- 200 derrece fırında 25 dk. pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder