- Yarım kg. salamura kiraz
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz, pulbiber
YAPILIŞI:
- Soğanlar küp küp doğranıp, sıvıyağda kavrulur.
- Havuç rendelenip, soğanlara ilave edildikten sonra sotelemeye devam edilir.
- Pirinç yıkanıp süzüldükten sonra soğanlara eklenip, bir kaç dakika daha kavurulur.
- Salamura kirazların çekirdekleri çıkarılıp, akşamdan suya konulur.
- Bir kaç kez suyu değişitirildikten sonra tuzunun çıkması sağlanır.
- Tuzu çıkan kirazlar süzülüp elde sıkılır.
- Kavrulan pirinçlerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edildikten sonra kirazlar eklenir.
- Tuz, pulbiber ve doğranmış maydanozlar da ilave edilip 10 dk. kısık ateşte pişirilip, demlendirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder