11 Ocak 2014 Cumartesi

Tuzlu Kiraz Kavurması

MALZEMELER:
  •  Yarım kg. salamura kiraz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz, pulbiber

YAPILIŞI:

  • Soğanlar küp küp doğranıp, sıvıyağda kavrulur.
  • Havuç rendelenip, soğanlara ilave edildikten sonra sotelemeye devam edilir.
  • Pirinç yıkanıp süzüldükten sonra soğanlara eklenip, bir kaç dakika daha kavurulur.
  • Salamura kirazların çekirdekleri çıkarılıp, akşamdan suya konulur.
  • Bir kaç kez suyu değişitirildikten sonra tuzunun çıkması sağlanır.
  • Tuzu çıkan kirazlar süzülüp elde sıkılır.
  • Kavrulan pirinçlerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edildikten sonra kirazlar eklenir.
  • Tuz, pulbiber ve doğranmış maydanozlar da ilave edilip 10 dk. kısık ateşte pişirilip, demlendirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder