31 Ocak 2014 Cuma

Karnıyarık


 MALZEMELER:

  • 1 kg patlıcan
  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı  un
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım bardak su
  • Sıvıyağ
  • 1 adet domates, 1 adet sivribiber
  • Tuz, karabiber, pulbiber 

YAPILIŞI:

  • Patlıcanlar alacalı soyulup, kızgın yağda kızartılır.
  • Soğanlar küp küp doğranıp, sıvıyağda kavurulur.
  • Kıyma ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Sarımsaklar küçük küçük doğranıp ilave edilir.
  • Un ve 1 yemek kaşığı salça eklendikten sonra tuz ve baharatlar da konulup iyice karıştılır.
  • Yarım bardak su ilave edilip doğranmış maydanozlar da eklenip 5 dk. karıştırılarak pişirilir.
  • Kızarmış patlıcanların içleri açılarak hazırlanan kıymalı harçla doldurulur.
  • Üzerleri biber ve domatesle süslenir.
  • Patlıcanların yarısına gelecek kadar salçalı su ilave edilir.
  • 200 derece fırında 20 dk. pişirilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder