- 1 kg patlıcan
- Yarım kg kıyma
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tutam maydanoz
- Yarım bardak su
- Sıvıyağ
- 1 adet domates, 1 adet sivribiber
- Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
- Patlıcanlar alacalı soyulup, kızgın yağda kızartılır.
- Soğanlar küp küp doğranıp, sıvıyağda kavurulur.
- Kıyma ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir.
- Sarımsaklar küçük küçük doğranıp ilave edilir.
- Un ve 1 yemek kaşığı salça eklendikten sonra tuz ve baharatlar da konulup iyice karıştılır.
- Yarım bardak su ilave edilip doğranmış maydanozlar da eklenip 5 dk. karıştırılarak pişirilir.
- Kızarmış patlıcanların içleri açılarak hazırlanan kıymalı harçla doldurulur.
- Üzerleri biber ve domatesle süslenir.
- Patlıcanların yarısına gelecek kadar salçalı su ilave edilir.
- 200 derece fırında 20 dk. pişirilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder