MALZEMELER:
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşilbiber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 su bardağı su
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık tereyağ, 2 kaşık sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- Soğanlar küp küp doğranıp, yağda kavrulur.
- Domates ve biberler doğranıp ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
- Salça ve bulgur da eklenip, 5 dk. daha kavurulur.
- Daha sonra sıcak su ilave edilip, tuz ve karabiber eklendikten sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Yarım saat dinlendirildikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder