26 Ocak 2014 Pazar

Bulgur Pilavı


MALZEMELER:

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 su bardağı su
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık tereyağ, 2 kaşık sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
YAPILIŞI:

  • Soğanlar küp küp doğranıp, yağda kavrulur.
  • Domates ve biberler doğranıp ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
  • Salça ve bulgur da eklenip, 5 dk. daha kavurulur.
  • Daha sonra sıcak su ilave edilip, tuz ve karabiber eklendikten sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Yarım saat dinlendirildikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder