25 Şubat 2014 Salı

Rulo Poğaça


MALZEMELER:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • Bir tutam tuz
  • Yumuşak margarin
  • Un
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Çörek otu
                                                                YAPILIŞI:

  • Maya, ılık süt ve şekerle karıştırıp eritilir. 
  • Sıvıyağ, yumurta akı, tuz ve un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur 10 adet bezeye bölünür.
  • Her beze tabak büyüklüğünde açılır.
  • Düz bir tabağın içi unlanıp, birinci beze tabağa konulur.
  • Üzerine yumuşak margarin sürülerek, diğer beze üstüne yerleştirilir.
  • 5 tane beze üst üste gelecek şekilde aynı işleme devam edilir, en üste margarin sürülmez.
  • Böyle iki adet tabak hazırlanıp, üzeri kapatıldıktan sonra buzdolabında birkaç saat bekletilir.
  • Mayalanan hamur düz bir zeminde oklavayla inceltildikten sonra, 8'e bölünür.
  • Aynı işlem diğer hamura da uygulanır.
  • Her bir dilimin baş tarafına peynir ve maydnozdan hazırlanan iç konulup rulo şeklinde sarılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilerek, 200 derece fırında 30 dk. pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder