MALZEMELER:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- Bir tutam tuz
- Yumuşak margarin
- Un
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Çörek otu
- Maya, ılık süt ve şekerle karıştırıp eritilir.
- Sıvıyağ, yumurta akı, tuz ve un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 10 adet bezeye bölünür.
- Her beze tabak büyüklüğünde açılır.
- Düz bir tabağın içi unlanıp, birinci beze tabağa konulur.
- Üzerine yumuşak margarin sürülerek, diğer beze üstüne yerleştirilir.
- 5 tane beze üst üste gelecek şekilde aynı işleme devam edilir, en üste margarin sürülmez.
- Böyle iki adet tabak hazırlanıp, üzeri kapatıldıktan sonra buzdolabında birkaç saat bekletilir.
- Mayalanan hamur düz bir zeminde oklavayla inceltildikten sonra, 8'e bölünür.
- Aynı işlem diğer hamura da uygulanır.
- Her bir dilimin baş tarafına peynir ve maydnozdan hazırlanan iç konulup rulo şeklinde sarılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilerek, 200 derece fırında 30 dk. pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder