- Yarım kg kadayıf
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Çekilmiş fındık ya da ceviz içi
YAPILIŞI:
- Kadayıf fırında pembeleşinceye kadar kızartılır.
- Süt, un, şeker ve vanilya muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirildikten sonra soğumaya bırakılır.
- Muhallebinin içine 1 paket krem şanti dökülüp, mikserle iyice çırpılır.
- Kızarmış kadayıfın bir kısmı tepsinin içini kaplayacak şekilde yayılır.
- Üzerine hazırlanan muhallebi serilir.
- Tekrar muhallebinin üzeri kadayıfla kaplanır.
- Çekilmiş ceviz veya fındık içi ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder