19 Şubat 2014 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf

       MALZEMELER:
  • Yarım kg kadayıf
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un          
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • Çekilmiş fındık ya da ceviz içi

        YAPILIŞI:

  • Kadayıf fırında pembeleşinceye kadar kızartılır.
  • Süt, un,  şeker ve vanilya muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirildikten sonra soğumaya bırakılır.
  • Muhallebinin içine 1 paket krem şanti dökülüp, mikserle iyice çırpılır.
  • Kızarmış kadayıfın bir kısmı tepsinin içini kaplayacak şekilde yayılır.
  • Üzerine hazırlanan muhallebi serilir.
  • Tekrar muhallebinin üzeri kadayıfla kaplanır.
  • Çekilmiş ceviz veya fındık  içi ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun...                                              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder