26 Şubat 2014 Çarşamba

Güveçte Mantarlı Et Sote

 
MALZEMELER:    
 
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 1 kg mantar
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 3-5 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz, karabiber, pulbiber    
  • Sıvıyağ
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:

  • Mantarlar yıkanıp doğrandıktan sonra suda haşlanır.
  • Et yıkanıp suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
  • Arpacık soğanlar sıvıyağda sotelendikten sonra et ve mantarlar ilave edilir.
  • Doğranmış domates, sarımsak, tuz ve baharatlar eklenip 10 dk. kadar sotelendikten sonra güveç kabına alınır.
  • 200 derece fırında 20 dk pişirildikten sonra rendelenmiş kaşar eklenip 5 dk. daha pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder