MALZEMELER:
Hamuru İçin;
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 2 yumurta (1 tanesinin akı ayırılacak)
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 fincan şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao
- Un
İç Malzemesi;
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yumurta akı
- 1 kaşık şeker
Şerbeti İçin;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
- Hamur malzemeleri yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yumurta akı, şekerle çırpılıp içine hindistan cevizi ilave edilerek iç malzemesi hazırlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılıp parmakla oyularak içine hazırlanan içten bir miktar konulduktan sonra kapatılıp, kurabiyeler yuvarlak olarak şekillendirilir.
- Su ve şeker 10 dk. kadar kaynatılıp, soğumaya bırakılır.
- Kurabiyeler 200 derece fırında 30 dk. pişirilir.
- Sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbet dökülüp, şerbeti çektikten sonra servis edilir(İsteğe bağlı kurabiyelerin üstüne çikolata sosu dökülebilir). Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder