19 Şubat 2014 Çarşamba

Kokostar Kurabiye


 
 MALZEMELER:
 
  • Hamuru İçin;  

  •  

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 2 yumurta (1 tanesinin akı ayırılacak)
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 fincan şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu  
  • 1 paket kakao
  • Un

  • İç Malzemesi;

 

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yumurta akı
  • 1 kaşık şeker

  •  Şerbeti İçin;

  •  

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

  • Hamur malzemeleri yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Yumurta akı, şekerle çırpılıp içine hindistan cevizi ilave edilerek iç malzemesi hazırlanır.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılıp parmakla oyularak içine hazırlanan içten bir miktar konulduktan sonra kapatılıp, kurabiyeler yuvarlak olarak şekillendirilir.
  • Su ve şeker 10 dk. kadar kaynatılıp, soğumaya bırakılır.
  • Kurabiyeler 200 derece fırında 30 dk. pişirilir.
  • Sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbet dökülüp, şerbeti çektikten sonra servis edilir(İsteğe bağlı kurabiyelerin üstüne çikolata sosu dökülebilir). Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder