19 Şubat 2014 Çarşamba

Kürdan Kebabı

MALZEMELER:

  • 1 kg kemer patlıcan
  • Yarım kg kıyma
  • 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

  •  Patlıcanlar alacalı soyulup, yarım cm. kalınlığında uzunluğuna dilimlendikten sonra kızgın yağda kızartılır.
  •  Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiber iyice yoğurulup, ceviz büyüklüğünde şekillendirilir.
  •  2 adet kızarmış patlıcan artı şeklinde düz bir zemine konulduktan sonra ortasına köfte konulur.
  • Patlıcanlar bohça şeklinde kapatılıp üzerlerine kürdan batırılır.
  • Domates ve patlıcanlar küçük küçük doğranıp kürdana batırılır.
  • Patlıcanların yarısına gelecek kadar salçalı su ilave edilir.
  • 200 derece fırında 20-25 dk. pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder