- 1 kg kemer patlıcan
- Yarım kg kıyma
- 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
- Patlıcanlar alacalı soyulup, yarım cm. kalınlığında uzunluğuna dilimlendikten sonra kızgın yağda kızartılır.
- Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiber iyice yoğurulup, ceviz büyüklüğünde şekillendirilir.
- 2 adet kızarmış patlıcan artı şeklinde düz bir zemine konulduktan sonra ortasına köfte konulur.
- Patlıcanlar bohça şeklinde kapatılıp üzerlerine kürdan batırılır.
- Domates ve patlıcanlar küçük küçük doğranıp kürdana batırılır.
- Patlıcanların yarısına gelecek kadar salçalı su ilave edilir.
- 200 derece fırında 20-25 dk. pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder