13 Şubat 2014 Perşembe

Profiterol

MALZEMELER:

Hamur İçin; 

. 4 yumurta
. 1 su bardağı su
. 1 su bardağı un
. 100 gr. margarin
. 1 tatlı kaşığı şeker
. 1 çay kaşığı tuz

Kreması İçin;

. 500 ml süt
. 1 su bardağı şeker
. 1 paket vanilya
. Yarım su bardağı un

                                                                                                    

Üzeri İçin;

  • 1 paket çikolata sosu
  • Hindistan cevizi

YAPILIŞI:

  • Bir tencereye su konulup, içine margarin, tuz ve şeker ilave edilerek kaynatılır.
  • Kaynayan suyun içine un ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılarak hamur haline getirilir.
  • Hamur biraz soğuyunca içine yumurta kırılıp mikserle iyice çırpılıp, cıvık bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan tatlı kaşığıyla alınıp, ortalama 25- 30 adet çıkacak şekilde fırın tepsisine konulur.
  • 180 derece fırında ortalama 40 dk. kapak hiç açılmadan pişirilir.
  • Krema için malzemeler bir tencereye konulup, kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
  • Krema kaynayınca altı kapatılıp arada karıştırılarak soğumaya bırakılır.
  • Çikolata sosu tarife göre hazırlanıp soğutulur.
  • Hamurların içi açılıp hazırlanan krema ile doldurulur.
  • Üzerine çikolata sosu dökülüp, hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder