Hamur İçin;
. 4 yumurta. 1 su bardağı su
. 1 su bardağı un
. 100 gr. margarin
. 1 tatlı kaşığı şeker
. 1 çay kaşığı tuz
Kreması İçin;
. 500 ml süt. 1 su bardağı şeker
. 1 paket vanilya
. Yarım su bardağı un
Üzeri İçin;
- 1 paket çikolata sosu
- Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
- Bir tencereye su konulup, içine margarin, tuz ve şeker ilave edilerek kaynatılır.
- Kaynayan suyun içine un ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılarak hamur haline getirilir.
- Hamur biraz soğuyunca içine yumurta kırılıp mikserle iyice çırpılıp, cıvık bir hamur elde edilir.
- Hamurdan tatlı kaşığıyla alınıp, ortalama 25- 30 adet çıkacak şekilde fırın tepsisine konulur.
- 180 derece fırında ortalama 40 dk. kapak hiç açılmadan pişirilir.
- Krema için malzemeler bir tencereye konulup, kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
- Krema kaynayınca altı kapatılıp arada karıştırılarak soğumaya bırakılır.
- Çikolata sosu tarife göre hazırlanıp soğutulur.
- Hamurların içi açılıp hazırlanan krema ile doldurulur.
- Üzerine çikolata sosu dökülüp, hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder