MALZEMELER:
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 500 gr. kuşbaşı et
- 1 baş soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
- Kuru fasulyenin 1 gün önceden sıcak suyla ıslatılıp, şişmesi sağlanır.
- Et yıkanıp, suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
- Soğan küp küp doğranıp, sıvıyağda kavrulur.
- Salça ilave edilip 1-2 dk. kavurmaya devam edilir.
- Fasulye, et ve baharatlar ilave edilip, sarımsaklar da doğrandıktan sonra fasulyelerin üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
- Tuzu da ayarlanıp düdüklü tencerede 15 dk. pişirilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder