14 Şubat 2014 Cuma

Etli Kuru Fasulye



MALZEMELER:

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 500 gr. kuşbaşı et
  • 1 baş soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI:

  • Kuru fasulyenin 1 gün önceden sıcak suyla ıslatılıp, şişmesi sağlanır.  
  • Et yıkanıp, suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
  • Soğan küp küp doğranıp, sıvıyağda kavrulur.
  • Salça ilave edilip 1-2 dk. kavurmaya devam edilir.
  • Fasulye, et ve baharatlar ilave edilip, sarımsaklar da doğrandıktan sonra fasulyelerin üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
  • Tuzu da ayarlanıp düdüklü tencerede 15 dk. pişirilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder