9 Şubat 2014 Pazar

Peynirli Gül Böreği


MALZEMELER:

  • 1 kg yufka
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kalıp peynir
  • Susam, çörek otu
YAPILIŞI:

  • Yumurta, sıvıyağ ve süt bir kabın içinde çırpılır.
  • Her bir yufka dört parçaya bölünür.
  • Parçalar düz bir zemine serilip, üzerlerine sütlü karışım sürülür.
  • Yufkanın geniş kenarına boydan boya peynir konularak,rulo şeklinde sarılır.
  • Daha sonra yufka gül şeklinde dolanır.
  • Üzerine de sütlü karışımdan sürülüp, susam ve çörek otu serpilir.
  • 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder