1 Şubat 2014 Cumartesi

Elmalı Kurabiye

 MALZEMELER:

Hamuru İçin;

. 1 paket oda sıcaklığında margarin
. 1 çay bardağı yoğurt
. 1 çay bardağı sıvıyağ
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu
. Aldığı kadar un 

İç Malzemesi;

. 4 adet elma
. 1 su bardağı şeker
. 1 tatlı kaşığı tarçın
. 1 çay bardağı fındık içi

Üzeri İçin;

Pudra şekeri


YAPILIŞI:

  •  Margarin, yoğurt, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu ve un bir yoğurma kabında yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.
  • Elmalar rendelenip, şeker ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir.
  • Üzerine tarçın ve fındık içi ilave edilip soğumaya bırakılır.
  • Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp düz bir zeminde inceltilir.
  • İçlerine elmalı harçtan konulup iki yanlardan kapatılır.
  • 200 derece fırında 30 dk. pişirilir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilip servis yapılır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder