Hamuru İçin;
. 1 paket oda sıcaklığında margarin. 1 çay bardağı yoğurt
. 1 çay bardağı sıvıyağ
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu
. Aldığı kadar un
İç Malzemesi;
. 4 adet elma. 1 su bardağı şeker
. 1 tatlı kaşığı tarçın
. 1 çay bardağı fındık içi
Üzeri İçin;
. Pudra şekeri
YAPILIŞI:
- Margarin, yoğurt, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu ve un bir yoğurma kabında yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.
- Elmalar rendelenip, şeker ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir.
- Üzerine tarçın ve fındık içi ilave edilip soğumaya bırakılır.
- Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp düz bir zeminde inceltilir.
- İçlerine elmalı harçtan konulup iki yanlardan kapatılır.
- 200 derece fırında 30 dk. pişirilir.
- Üzerine pudra şekeri serpilip servis yapılır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder