10 Şubat 2014 Pazartesi

Kara Lahana Diblesi

MALZEMELER:

  • 1 bağ kara lahana
  • 1 adet küçük boy beyaz lahana
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz

YAPILIŞI:

  • Lahanalar ince ince, soğan ve havuçlar küp küp doğranır.
  • Doğranan malzemeler harmanlanıp, tencerenin yarısına kadar konulur. 
  • Üzerine mısır, yıkanmış pirinç ve bulgur ilave edilip, tekrar lahana konulur.
  • Yarım bardak su ilave edilip, tuzu da ayarlandıktan sonra orta ateşte yaklaşık 20 dk pişirilir.
  • Bir tavada sıvıyağ ve tereyağ kızdırılarak pişen lahanaların üzerine dökülerek karıştırılır. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder