- 1 bağ kara lahana
- 1 adet küçük boy beyaz lahana
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı su
- Tuz
YAPILIŞI:
- Lahanalar ince ince, soğan ve havuçlar küp küp doğranır.
- Doğranan malzemeler harmanlanıp, tencerenin yarısına kadar konulur.
- Üzerine mısır, yıkanmış pirinç ve bulgur ilave edilip, tekrar lahana konulur.
- Yarım bardak su ilave edilip, tuzu da ayarlandıktan sonra orta ateşte yaklaşık 20 dk pişirilir.
- Bir tavada sıvıyağ ve tereyağ kızdırılarak pişen lahanaların üzerine dökülerek karıştırılır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder