14 Şubat 2014 Cuma

Fırında Tavuk

MALZEMELER:

  • 1 kg baget tavuk
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşilbiber
  • 3 diş sarımsak
  • 8-10 tane arpacık soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, kekik, pulbiber, karabiber
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI:

  • Salça sulandırılıp içine tuz ve baharatlar konulur.
  • Doğranmış sarımsak ve soğanlar ilave edildikten sonra patatesler elma dilimi şeklinde doğranarak eklenir.
  • Tavuklar yıkanıp karışıma ilave edilerek karıştırılır ve 15 dk. kadar bekletilir.
  • Pişirme kabına tavuklar yerleştirilir.
  • Tavukların arasına elma dilimi patatesler konulduktan sonra, üzerine yeşil biber ve domatesler doğranarak bir miktar su ilave edilir.
  • Üzerine sıvıyağ gezdirilerek alüminyum folyoyla kapatılır.
  • 200 derece fırında 30 dk. piştikten sonra üzeri açılıp, 10 dk. daha pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder