- 1 kg baget tavuk
- 2 adet patates
- 2 adet yeşilbiber
- 3 diş sarımsak
- 8-10 tane arpacık soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, kekik, pulbiber, karabiber
- Sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Salça sulandırılıp içine tuz ve baharatlar konulur.
- Doğranmış sarımsak ve soğanlar ilave edildikten sonra patatesler elma dilimi şeklinde doğranarak eklenir.
- Tavuklar yıkanıp karışıma ilave edilerek karıştırılır ve 15 dk. kadar bekletilir.
- Pişirme kabına tavuklar yerleştirilir.
- Tavukların arasına elma dilimi patatesler konulduktan sonra, üzerine yeşil biber ve domatesler doğranarak bir miktar su ilave edilir.
- Üzerine sıvıyağ gezdirilerek alüminyum folyoyla kapatılır.
- 200 derece fırında 30 dk. piştikten sonra üzeri açılıp, 10 dk. daha pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder