25 Şubat 2014 Salı

Gül Tatlısı

MALZEMELER:

Hamuru İçin;



  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

  • Şerbeti İçin;
    • 3 su bardağı su
    • 2,5 su bardağı şeker
    • 2 kaşık limon suyu

    YAPILIŞI:

    • Hamur malzemeleri karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
    • Düz bir zeminde hamur inceltilip, bardak yardımıyla kesilir.
    • Kesilen parçalardan 3 tanesi üst üste konulup rulo şeklinde sarılarak, ortadan ikiye kesilip gül şekli verilir.
    • 200 derece fırında 25 dk. pişirilir.
    • Hazırlanan şerbet soğutulup, fırından çıkan tatlının üzerine dökülür.
    • 1 saat şerbetini çekmesi beklenerek servis edilir. Afiyet olsun...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder