MALZEMELER:
. 3 adet yufka
. 1 yumurta
. 1 su bardağı yoğurt
. 1 su bardağı sıvıyağ
. 1 çay kaşığı tuz
. 1 çay kaşığı karbonat
YAPILIŞI:
. Yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tuz ve karbonat bir kabın içinde çırpılır.
. Yufka düz bir zemine serildikten sonra, hazırlanan karışımdan sürülür.
. Yufka her iki uçtan ortaya birleştirildikten tekrar ikiye katlanır.
. Önce uzunlamasına ikiye, sonra da enine dört parçaya kesilir.
. Kesilen parçalar büzüştürülerek tepsiye dizilir.
. Artan karışım yufkaların üzerine döküldükten sonra 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Nefis görünüyor, denemeliyim.
YanıtlaSilHem çok basit hem de çok lezzetli, tavsiye ederim...
Sil