13 Mart 2014 Perşembe

Şekerpare

MALZEMELER:

 Hamuru İçin;

  • 2 yumurta
  • 1 paket margarin
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti İçin;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Üzeri İçin;

  • Hindistan cevizi

YAPILIŞI:

  • 1 yumurtanın sarısı ayırılıp, hamur malzemeleri iyice yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde beze koparılıp, şekil verildikten sonra üzerilerine yumurta sarısı sürülüp, çatalla bastırılır.
  • 200 derece fırında 30 dk. pişirilir.
  • Şeker ve su 10 dk. kadar kaynatılıp limon suyu ilave edildikten sonra soğumaya bırakılır.
  • Fırından çıkan şekerparelerin üzerine soğuk şerbet dökülür.
  • Birkaç saat şerbeti çekmesi beklendikten sonra üzerine hindistan cevizi serpilip servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder