Hamuru İçin;
- 2 yumurta
- 1 paket margarin
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Üzeri İçin;
- Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
- 1 yumurtanın sarısı ayırılıp, hamur malzemeleri iyice yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde beze koparılıp, şekil verildikten sonra üzerilerine yumurta sarısı sürülüp, çatalla bastırılır.
- 200 derece fırında 30 dk. pişirilir.
- Şeker ve su 10 dk. kadar kaynatılıp limon suyu ilave edildikten sonra soğumaya bırakılır.
- Fırından çıkan şekerparelerin üzerine soğuk şerbet dökülür.
- Birkaç saat şerbeti çekmesi beklendikten sonra üzerine hindistan cevizi serpilip servis edilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder