11 Mart 2014 Salı

Misket Köfte

MALZEMELER:

  • Yarım kg. kıyma
  • 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek
  • 2 diş sarımsak
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet yeşil biber
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI:

  • Kıyma, ekmek içi, tuz ve 2 diş rendelenmiş sarımsak iyice yoğurulup, misket şekli verildikten sonra 200 derece fırında 10-15 dk. pişirilir.
  • Arpacık soğanlar sıvıyağda sotelendikten sonra salça ilave edilir.
  • Havuçlar ve patatesler küp küp doğranıp ilave edilir.
  • Birkaç dakika sotelenip suyu ilave edildikten sonra 10 dk. kısık ateşte pişirilir.
  • Köfte, bezelye ve baharatlar ilave edilip 10 dk. daha ocakta piştikten sonra fırın kabına konulup üzerine yeşil biber doğranarak 200 derece fırında 10-15 dk. pişirilir. Afiyet olsun...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder