- Yarım kg. kıyma
- 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek
- 2 diş sarımsak
- 10-15 adet arpacık soğan
- 3 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet yeşil biber
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
- Kıyma, ekmek içi, tuz ve 2 diş rendelenmiş sarımsak iyice yoğurulup, misket şekli verildikten sonra 200 derece fırında 10-15 dk. pişirilir.
- Arpacık soğanlar sıvıyağda sotelendikten sonra salça ilave edilir.
- Havuçlar ve patatesler küp küp doğranıp ilave edilir.
- Birkaç dakika sotelenip suyu ilave edildikten sonra 10 dk. kısık ateşte pişirilir.
- Köfte, bezelye ve baharatlar ilave edilip 10 dk. daha ocakta piştikten sonra fırın kabına konulup üzerine yeşil biber doğranarak 200 derece fırında 10-15 dk. pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder