. Yarım kg. kıyma
. 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
. 3 diş sarımsak
. 3 adet patates
. 1 yemek kaşığı salça
. 2 adet yeşil biber
. 1 adet havuç
. Yarım su bardağı bezelye
. Tuz, karabiber
. Sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiber iyice yoğurulduktan sonra yuvarlak olarak şekillendirilip, 200 derece fırında 15 dk.pişirilir.
- Bir tencerede sıvıyağ ve salça kavrulduktan sonra, yuvarlak doğranmış patatesler ilave edilerek, birkaç dakika sotelenir.
- Patateslere su ilave edilip 10-15 dk pişirilir.
- Patatesler ve köfteler fırın kabına alınarak üzerine biber doğranır.
- Bezelye ve doğranmış havuç ilave edildikten sonra 200 derece fırında 20 dk. pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder