13 Mart 2014 Perşembe

Sebzeli Kebap



MALZEMELER:

. Yarım kg kuşbaşı
. 10-15 adet arpacık soğan
. 2-3 diş sarımsak
. 2 adet patates
. 1 adet havuç
. 1 su bardağı haşlanmış bezelye
. 1 adet yeşil biber
. 1 yemek kaşığı salça
. Sıvıyağ
. Maydanoz





YAPILIŞI:

. Etler yıkandıktan sonra suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
. Soğanlar sıvıyağda sotelendikten sonra salça ilave edilir.
. Havuç ve patates küp doğranıp ilave edilerek sotelemeye devam edilir.
. Et, doğranmış sarımsak ve bezelye de ilave edildikten sonra yüzeyini geçecek kadar su ilave edilip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
. Üzerine maydanoz ilave edilerek servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder