- Kuru biber ve patlıcan
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Tuz, karabiber, nane, pulbiber
- Maydanoz
YAPILIŞI:
- Kaynayan suda patlıcanlar 10 dk., biberler 5 dk. haşlandıktan sonra süzülüp soğumaya bırakılır.
- Yarım bardak sıvıyağda küp doğranmış soğanlar kavrulduktan sonra pirinç ve baharatlar ilave edilir.
- Bir kaç dakika kavurulup bir su bardağı su eklenip tuzu da ayarlandıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Haşlanmış patlıcan ve biberlerin içi piriçle doldurulup sarılır.
- Dolmaların yarısına kadar sıcak su konulup, yarım su bardağı sıvıyağ ilave edildikten sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder