24 Mart 2014 Pazartesi

Kuru Dolma

MALZEMELER:

  • Kuru biber ve patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, nane, pulbiber
  • Maydanoz

YAPILIŞI:

  • Kaynayan suda patlıcanlar 10 dk., biberler 5 dk. haşlandıktan sonra süzülüp soğumaya bırakılır.
  • Yarım bardak sıvıyağda küp doğranmış soğanlar kavrulduktan sonra pirinç ve baharatlar ilave edilir.
  • Bir kaç dakika kavurulup bir su bardağı su eklenip tuzu da ayarlandıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Haşlanmış patlıcan ve biberlerin içi piriçle doldurulup sarılır.
  • Dolmaların yarısına kadar sıcak su konulup, yarım su bardağı sıvıyağ ilave edildikten sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder