15 Mart 2014 Cumartesi

Kahvaltılık Poğaça

 MALZEMELER:

Hamur İçin;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 20 gr. yaş maya
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç Malzeme:

  • Beyaz peynir
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Maydanoz

YAPILIŞI:

  • Yaş maya ve şeker ılık süttte eritildikten sonra; sıvıyağ, yumurtanın akı, tuz ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur bir kaç saat mayalandırılır.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yuvarlak şekil verilerek üzerisine yumurta sarısı sürüldükten sonra, 200 derece fırında 25 dk. pişirilir.
  • Poğaçalar ortadan kesilerek içine beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanoz doldurulur. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder