Hamur İçin;
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 20 gr. yaş maya
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç Malzeme:
- Beyaz peynir
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Maydanoz
YAPILIŞI:
- Yaş maya ve şeker ılık süttte eritildikten sonra; sıvıyağ, yumurtanın akı, tuz ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur bir kaç saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yuvarlak şekil verilerek üzerisine yumurta sarısı sürüldükten sonra, 200 derece fırında 25 dk. pişirilir.
- Poğaçalar ortadan kesilerek içine beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanoz doldurulur. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder