- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- Tuz, karabiber, pulbiber, nane
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Salamura veya taze asma yaprağı
- 1 adet limon
YAPILIŞI:
- Sıvıyağda küp doğranmış soğanlar ölünceye kadar kavurulur.
- Pirinç ilave edilip, bir kaç dakika daha kavrulmaya devam edilir.
- Tuz ve baharatlar isteğe bağlı miktarda ilave edildikten sonra pirinçlerin üzerini geçecek kadar su ilave edilip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Asma yaprakları salamura ise akşamdan suya bastırılıp bir kaç kez suyu değiştirilerek tuzunun çıkması sağlanır.
- Asma yaprağı taze ise kaynayan suya batırılıp çıkarılarak yumuşaması sağlanır.
- Hazırlanan iç malzeme yaprağın içine konulup sarılır.
- Sarmaların üzerine bir kaç dilim limon doğranıp, kabın yarısına kadar su konuluduktan sonra bir miktar sıvıyağ ve tuz ilave edilip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder