- Yarım kilo kıyma
- 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet patates
- 1 adet yeşil biber
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım bardak sıvıyağ
- 2 bardak su
YAPILIŞI:
- Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, ekmek içi, tuz ve baharatlar konulur.
- İyice yoğurulduktan sonra köftelere uzun şekil verilir ve yağlı kağıt üzerine koyup 15 dk. 200 derecelik fırında pişirilir.
- Köfteler pişerken patatesler elma dilimi doğranır ve bir tencerede yağ, salça ve baharatla sotelenip üzerine su ve tuz konup 15 dk. pişirilir.
- Pişen patatesler fırın kabına alınır, köftelerde üzerine eklenir. Üstüne yeşil biber doğrayıp fırında 20 dk. daha pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder