26 Aralık 2013 Perşembe

İzmir Köfte

 
MALZEMELER:

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 3 adet patates
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
  • 1 yemek kaşığı salça  
  • Yarım bardak sıvıyağ
  • 2 bardak su

YAPILIŞI:

  • Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, ekmek içi, tuz ve baharatlar konulur.
  • İyice yoğurulduktan  sonra köftelere uzun şekil verilir ve yağlı kağıt üzerine koyup 15 dk. 200 derecelik fırında pişirilir.
  •  Köfteler pişerken patatesler elma dilimi doğranır ve bir tencerede yağ, salça ve baharatla sotelenip üzerine su ve tuz konup 15 dk. pişirilir.
  • Pişen patatesler  fırın kabına alınır, köftelerde üzerine eklenir. Üstüne yeşil biber doğrayıp fırında 20 dk. daha pişirilir. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder