31 Aralık 2013 Salı

Arnavut Ciğeri

 
MALZEMELER:

  • Yarım kilo zarı alınmış dana ciğeri 
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • Tuz, pulbiber
  • Un
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI:

  • Ciğerler küp küp doğranır, tuzlanır. Un ve pulbiber  karışımına bulandıktan sonra derin bir kapta kızgın yağda karıştırılarak kızartılır.
  • Patatesler küp küp doğranır ve kızartılır.
  • Ciğerler ve patatesler bir kabın içinde harmanlanır, üzerine yeşil biber doğranır.
  • İsteğe bağlı olarak yanında soğan ve domates doğranıp, üzerine maydanoz serpilerek  servis edilir. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder