25 Aralık 2013 Çarşamba

Mercimek Çorbası


MALZEMELER:


  • 1 su bardağı mercimek 
  • 6 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, pulbiber

 YAPILIŞI:  

  • Mercimekler iyice yıkanır.Soğanlar küp küp doğranır.
  • Küp doğranmış soğanlar yarım bardak sıvıyağda kavurulur. 
  • İçine mercimek ilave edilip 5 dk. daha kavurulur.
  • Su ve tuz ilave edilip yaklaşık 20 dk. haşlanır.
  • Başka bir tencerede yarım bardak sıvıyağda un kavurulur ve soğutulur.
  • Haşlanan mercimekler tel süzgeçten geçirilir.
  • Kavrulmuş unun üzerine ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır.
  • Üzerine tereyağ ve pulbiber yakılarak servis edilir. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder