MALZEMELER:
- 1 su bardağı mercimek
- 6 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz, pulbiber
- Mercimekler iyice yıkanır.Soğanlar küp küp doğranır.
- Küp doğranmış soğanlar yarım bardak sıvıyağda kavurulur.
- İçine mercimek ilave edilip 5 dk. daha kavurulur.
- Su ve tuz ilave edilip yaklaşık 20 dk. haşlanır.
- Başka bir tencerede yarım bardak sıvıyağda un kavurulur ve soğutulur.
- Haşlanan mercimekler tel süzgeçten geçirilir.
- Kavrulmuş unun üzerine ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır.
- Üzerine tereyağ ve pulbiber yakılarak servis edilir. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder