25 Aralık 2013 Çarşamba

Peynirli Açma




MALZEMELER:

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yumurta akı
  • 1 paket yaş maya
  • 3 çorba kaışğı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Alabildiği kadar un
  • Üzeri için yumurta sarısı, çörekotu  
  • İçi için beyaz peynir

YAPILIŞI:

  • Ilık sütün içinde şeker ve maya eritilerek yarım saat bekletilir.
  • Sonra yumurta akı, sıvıyağ, tuz ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur yarım saat dinlendikten sonra avuç içi büyüklüğünde bezeler koparılır. 
  • Bezeler düz bir zemin üzerinde uzunlamasına açılır.
  • İçine peynir konup, rulo şeklinde sarılır.
  • Sonra kıvrılarak uçları birleştirilip daire şekli verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilir.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder