25 Aralık 2013 Çarşamba

Et Sote



MALZEMELER:

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Tuz, karabiber 
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI:

  • Kuşbaşı etler yıkanıp suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. 
  • Biberler ve domatesler küp küp doğranır.
  • Pişen etlere sıvıyağ, soğan, biber, ve doğranmış sarımsaklar ilave edilip, 10 dk sotelenir.
  • Daha sonra üzerine domates, tuz ve karabiber eklenir.
  • 10 dk. yüksek, 10 dk kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder