MALZEMELELER:
Hamur için;
- 2 su bardağı un
- 1 bardak ılık su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi;
- 250 gr kıyma
- 1 baş soğan
- Maydanoz (isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için;
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tereyağ
- Pulbiber, nane(isteğe bağlı)
- Un bir yoğurma kabına konularak ortası açılır ve ortasına yumurta, tuz ve su eklenip yoğurulur.
- Yumuşak olmayan bir hamur elde edildikten sonra, hamur oklavayla düz bir zeminde açılarak inceltilir.Hamur kare şeklinde kesilir.
- İç malzemeler bir kapta yoğurularak, kesilen hamurların üzerine dağıtılır.Sonra karşılıklı uçlar birleştirilerek mantıya şekli verilir.
- Büyük bir tencerede su kaynatılır ve mantılar kaynamış suda 7-8 dk. haşlanır.
- Süzülen mantı tabağa alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
- Tereyağı tavada kızdırılıp, mantının üzerine gezdirilir.Üstüne pulbiber ve nane serpilerek servis edilebilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder