26 Aralık 2013 Perşembe

Mantı

 

 


















MALZEMELELER:

Hamur için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 bardak ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi;

  • 250 gr kıyma
  • 1 baş soğan
  • Maydanoz (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tereyağ
  • Pulbiber, nane(isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
  • Un bir yoğurma kabına konularak ortası açılır ve ortasına yumurta, tuz ve su eklenip yoğurulur.
  • Yumuşak olmayan bir hamur elde edildikten sonra, hamur oklavayla düz bir zeminde açılarak inceltilir.Hamur kare şeklinde kesilir.
  • İç malzemeler bir kapta yoğurularak, kesilen hamurların üzerine dağıtılır.Sonra karşılıklı uçlar birleştirilerek mantıya şekli verilir.
  • Büyük bir tencerede su kaynatılır ve mantılar kaynamış suda 7-8 dk. haşlanır.
  • Süzülen mantı tabağa alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
  • Tereyağı tavada kızdırılıp, mantının üzerine gezdirilir.Üstüne pulbiber ve nane serpilerek servis edilebilir. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder