MALZEMELER:
- 1 kg patlıcan
- Yarım kg kıyma
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
- Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda yaklaşık 1 saat bekletilir.
- Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulduktan sonra doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilerek 10 dk. kadar pişirilir.
- Patlıcanlar kurulanıp küp küp doğrandıktan sonra kızgın sıvıyağda kızartılır.
- Kızaran patlıcanların üzerine kıymalı harç serilip, tuz ilave edilir.
- 2 bardak sıcak suda salça eritilip ilave edildikten sonra üstüne domates ve biber doğranır.
- 15 dk. ocakta pişirildikten sonra fırına sürülür.
- 10 dk.da fırında pişirilir.
- İsteğe bağlı üzeri domates ve yeşil biber ile süslenebilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder