25 Aralık 2013 Çarşamba

Patlıcan Musakka


MALZEMELER:
  • 1 kg patlıcan
  • Yarım kg kıyma 
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • Sıvıyağ  
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber 

YAPILIŞI:
  • Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda yaklaşık 1 saat bekletilir.
  • Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulduktan sonra doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilerek 10 dk. kadar pişirilir.
  • Patlıcanlar kurulanıp küp küp doğrandıktan sonra kızgın sıvıyağda kızartılır.
  • Kızaran patlıcanların üzerine kıymalı harç serilip, tuz ilave edilir.
  • 2 bardak sıcak suda salça eritilip ilave edildikten sonra üstüne domates ve biber doğranır.  
  • 15 dk. ocakta pişirildikten sonra fırına sürülür.
  • 10 dk.da fırında pişirilir.
  • İsteğe bağlı üzeri domates ve yeşil biber ile süslenebilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder