MALZEMELER:
- Yarım kg kıyma
- 1su bardağı rondoya çekilmiş bayat ekmek içi
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
- 3 adet hazır yufka
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Kıyma, ekmek içi, sarımsak, tuz ve baharatlar bir kabın içinde yoğurulur.
- köfte kıvamına gelince uzun rulo şeklinde 2 parça yapılır.
- Yağlı kağıdın üzerine konularak fırında 30 dk pişirilir.
- 1 adet yufka ortadan ikiye katlanır ve üzeri su ile ıslatılır.
- Yufkanın üzerine köfte konur ve yufka rulo şeklinde köftenin dışına sarılır.
- Yufka 1 parmak ara ile kesilir ve yatay şekilde tabağa yerleştirilir.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 5 dk fırında bekletilir.
- İsteğe göre yanında bulgur pilavı ve yoğurtla servis edilebilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder