14 Aralık 2014 Pazar

Şehriyeli Tavuk Çorbası

MALZEMELER:

  • Yarım kg tavuk incik
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 çaya bardağı tel şehriye
  • Tuz, sıvıyağ


YAPILIŞI:

  • Tavuk sıcak suda yumuşayana kadar haşlandıktan sonra küçük parçalara ayrılır.
  • Sıvıyağda küçük doğranmış biberler sotelenir.
  • Rendelenmiş domates eklenip bir kaç dakika pişirildikten  sonra rendelenmiş havuç ve biraz su ilave edilip kaynatılır.
  • Tavuğun haşlama suyu, didiklenmiş tavuklar ve şehriye ilave edilip tuzu da ayarlandıktan sonra 5-10 dk. pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder