10 Aralık 2014 Çarşamba

Etli Kara lahana Sarması


MALZEMELER:

  • 1 bağ kara lahana
  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 bardak pirinç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kaşık salça
  • Sıvıyağ, tuz
  • Karabiber, pul biber, nane

YAPILIŞI:

  • Kara lahana kaynayan suda 1 dk. kadar haşlanır.
  • Doğranmış soğan, maydanoz, pirinç, kıyma ve baharatlar bir kabın içinde yoğurulur.
  • Tuz ve yağ ilave edilip lahanalar sarılır.
  • Bir tencereye dizilen lahanaların seviyesinde salçalı su konulur.
  • Sıvıyağ ve tuz ilave edilip, suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder