MALZEMELER:
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- Un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı su
- Susam
YAPILIŞI:
- Ilık süt, şeker ve maya bir kabın içinde eritildikten sonra sıvı yağ, tuz ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan küçük bezeler koparılıp uzun şeritler haline getirilir.
- İki şerit birbirine dolanarak simit şekli verilir.
- Bir kabın içinde pekmez ve su karıştırılır.
- Simit şekli verilmiş hamurlar önce pekmeze sonra susama batırıldıktan sonra 180 derece fırında 30 dk. pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder