23 Kasım 2015 Pazartesi

Simit



MALZEMELER:

  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • Un 
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı su
  • Susam


YAPILIŞI:


  • Ilık süt, şeker ve maya bir kabın içinde eritildikten sonra sıvı yağ, tuz ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan küçük bezeler koparılıp uzun şeritler haline getirilir.
  • İki şerit birbirine dolanarak simit şekli verilir.
  • Bir kabın içinde pekmez ve su karıştırılır.
  • Simit şekli verilmiş hamurlar önce pekmeze sonra susama batırıldıktan sonra 180 derece fırında 30 dk. pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder