13 Kasım 2015 Cuma

Etimek Tatlısı

MALZEMELER:

  • 1 paket etimek
  • 1 kg süt
  • 4 kaşık un
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
  • 2 bardak su 
  • 2 bardak şeker

YAPILIŞI:

  • Etimekler bir kaba dizilir.
  • Su ve şeker kaynatıldıktan sonra ılık olarak etimeklerin üzerine dökülür.
  • Bir litre sütten bir bardak ayrılıp krem şantiyle çırpılır.
  • Kalan süt bir tencereye konulup içine un, vanilya, şeker ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak kaynatılır.
  • Yapılan muhallebi ılık olarak etimeklerin üzerine dökülür.
  • Soğuyunca üzerine krem şanti sürülüp buzdolabında 2 saat bekledikten sonra servis edilir. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder