- 1 paket etimek
- 1 kg süt
- 4 kaşık un
- 1 paket vanilya
- 1,5 bardak şeker
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 2 bardak su
- 2 bardak şeker
YAPILIŞI:
- Etimekler bir kaba dizilir.
- Su ve şeker kaynatıldıktan sonra ılık olarak etimeklerin üzerine dökülür.
- Bir litre sütten bir bardak ayrılıp krem şantiyle çırpılır.
- Kalan süt bir tencereye konulup içine un, vanilya, şeker ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak kaynatılır.
- Yapılan muhallebi ılık olarak etimeklerin üzerine dökülür.
- Soğuyunca üzerine krem şanti sürülüp buzdolabında 2 saat bekledikten sonra servis edilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder