MALZEMELER:
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Un
İçi İçin;
YAPILIŞI:
- Ilık süt, şeker ve maya bir kabın içinde eritilir.
- Yumurta akı, sıvı yağ, tuz ve un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
- 1 saat mayalandıktan sonra bezeler koparılıp avuç büyüklüğünde açılır.
- Ortasına isteğe bağlı malzeme konulup kenarlardan kesilir.
- İki kenardaki parça orta açık kalacak şekilde karşılıklı açılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder