13 Kasım 2015 Cuma

Karnı Yarık Poğaça


MALZEMELER:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Un
İçi İçin;

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Sucuk
  • Kaşar



YAPILIŞI:

  • Ilık süt, şeker ve maya bir kabın içinde eritilir.
  • Yumurta akı, sıvı yağ, tuz ve un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
  • 1 saat mayalandıktan sonra bezeler koparılıp avuç büyüklüğünde açılır.
  • Ortasına isteğe bağlı malzeme konulup kenarlardan kesilir.
  • İki kenardaki parça orta açık kalacak şekilde karşılıklı açılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder