MALZEMELER:
. 1 kg. yufka
. 1 bardak sıvıyağ
. 1 bardak süt
. 2 yumurta
. Yarım kalıp peynir
. 1 tutam maydanoz
YAPILIŞI:
. Sıvı yağ, süt ve yumurta bir kabın içinde karıştırılır.
. Yufkalar dörde bölünür, her parça hazırlanan karışımla ıslatılır.
. Yufkalar geniş kenardan başlayıp yarısına kadar rulo sarılır.
. Sarılan kısım uç uca birleştirilip kenarlarda kalan kısımla sarılıp yuva şekli verilir.
. Peynir ve maydanoz karıştırılarak hazırlanan yuvaların içine doldurulur.
. Kalan karışım yufkanın kenarlarına sürülerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder