13 Kasım 2015 Cuma

Bohça Poğaça


MALZEMELER:

  • 2 bardak süt
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 kaşık tuz
  • Yumuşak margarin
  • Un
  • Peynir
  • Çörek otu
  • Susam

YAPILIŞI:
  • Ilık süt, şeker ve maya bir kabın içinde eritilir.
  • Yumurta akı, sıvı yağ, tuz ve un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur üç parçaya bölünüp yufka şeklinde açılır.
  • Üzerine yumuşak margarin sürülüp kenarlardan katlandıktan sonra rulo şeklinde sarılır.
  • 1 saat buzdolabında dinlendikten sonra her bir rulo 5 parçaya bölünür.
  • Parçalar genişletilip içine peynir konularak bohça şeklinde kapatıldıktan sonra ters çevrilerek tepsiye konulur.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörek otu serpildikten sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder