- 2 bardak süt
- 1 bardak sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 kaşık tuz
- Yumuşak margarin
- Un
- Peynir
- Çörek otu
- Susam
YAPILIŞI:
- Ilık süt, şeker ve maya bir kabın içinde eritilir.
- Yumurta akı, sıvı yağ, tuz ve un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur üç parçaya bölünüp yufka şeklinde açılır.
- Üzerine yumuşak margarin sürülüp kenarlardan katlandıktan sonra rulo şeklinde sarılır.
- 1 saat buzdolabında dinlendikten sonra her bir rulo 5 parçaya bölünür.
- Parçalar genişletilip içine peynir konularak bohça şeklinde kapatıldıktan sonra ters çevrilerek tepsiye konulur.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörek otu serpildikten sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder